11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаБарса сложи спирачки на Реал в "Ел Класико" в Евролигата (видео)

Барса сложи спирачки на Реал в „Ел Класико“ в Евролигата (видео)

Ян Весели показа класа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона се поздрави с победа на старта на 2024 г. в Евролигата. Пред своята публика в „Палау Блауграна“ отборът на Роджър Гримау повали големия си съперник Реал Мадрид след 83:78 в „Ел Класико“ на 18 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Каталунците заемат трето място в класирането на турнира с актив от 12 успеха и 6 поражения, докато селекцията на Чус Матео е с баланс от 16-2 и е на върха.

НАЙ-ДОБРИ: Ян Весели навъртя на сметката на Барселона 27 точки, след като бе 12/18 при стрелбата си от средно разстояние. Николас Лапровитола добави 14 и 8 асистенции. Никола Калинич се отчете с 13 точки и 5 асистенции.

Джанан Муса бе най-резултатен за Реал Мадрид с 19 точки. Марио Хезоня остана с 16 и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите имаха предимство през първото полувреме, като на два пъти повеждаха с 8 точки, но Барса намери начин да отговори и чрез Дарио Бризуела сведе пасива си до 45:47. След паузата водени от Ян Весели, домакините обърнаха нещата в своя полза след серия от 9-3 за 54:50. Мадридчани си върнаха лидерството за 62:60 в края на третия период. В последните 10 минути дуото Ян Весели и Никола Калинич бе неудържимо, а каталунците стигнаха до обрат след 12 безответни точки за 72:62. Реал все пак се доближи на 5 точки след 75:80, но тройка на Николас Лапровитола прекърши устрема им.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари Барселона ще играе срещу друг испански съперник – Баскония на Коди Милър-Макинтайър. Същият ден Реал Мадрид ще бъде домакин на Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани