8.9 C
София
сряда, май 15, 2024
НачалоБългари в чужбинаНационал продължава в Катар

Национал продължава в Катар

Брандън Йънг ще се изявява с екипа на Ал Ахли

Националът на България Брандън Йънг ще продължи кариерата си в Катар. Гардът ще се присъедини към Ал Ахли, обявиха от агенцията му в социалните мрежи.

193-сантиметровият баскетболист започна настоящия сезон в ЦСКА. За „червените“ той има средни показатели от 15.8 точки, 2.4 борби и 6.1 асистенции в общо 16 мача в НБЛ.

През 2022/2023 американецът с български паспорт печели сребро в турнира за Купата на България и бронз в НБЛ със селекцията на Росен Барчовски. Брандън Йънг е познат на родните фенове и от периода си в Левски Лукойл. Със столичани има Купата на България от 2020 г.

Кариерата му преминава през Тексас Леджъндс в G-Лигата към НБА, а след това и през гръцките Лаврио и Колосос Родос, швейцарския Монти, ливанския Шампвил, украинските Черкаси и Киев, както и през полския Трефъл и унгарския Солнок. Първенец и носител на Купата на Унгария, като в местното първенство става и MVP през 2017 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани