7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАСтарт на сезона през януари ще струва $1 млрд. на НБА

Старт на сезона през януари ще струва $1 млрд. на НБА

От лигата разрешиха провеждането на тренировки при определени ограничения

НБА ще трябва да съкрати значително сезона, ако бъде взето решение той да стартира на 18 януари 2021 г. Според медиите отвъд океана, за да не се застъпят с Олимпиадата, срещите от най-силното първенство в света ще трябва да бъдат намалени до 50 в редовния сезон.

Според информацията, това ще се отрази и на заплатите на звездите от лигата. Освен това, от НБА се опасяват, че ако 2020/2021 стартира след Коледа, то загубите могат да бъдат между 500 млн. и $1 млрд.

Все още няма яснота дали НБА ще може да позволи фенове по трибуните. Ако почитателите на играта не бъдат допуснати до спортните съоръжения отвъд океана, това ще означава загуби за лигата от $4 млрд.

Преговорите между Асоциацията на играчи и НБА продължават, като от лигата наскоро отправиха идея новият сезон да стартира на 22 декември.

Междувременно стана ясно, че клубовете вече са получили разрешение за отварянето на някои зали за тренировки. Тимовете обаче ще трябва да спазват ограничения, като ще се допускат до 10 състезатели.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани