19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 15 г. в Топ 4 на света по умения (видео)

Националите до 15 г. в Топ 4 на света по умения (видео)

"Лъвчетата" отстраниха от пътя си Полша

България се класира за втора поредна година на полуфинал на световното първенство по умения FIBA Skills Challenge. След като миналото лято 17-годишните финишира втори на първото издание на турнира, тази година момчетата от по-долния набор – до 15 години, преодоляха квалификациите и продължават без загуба в надпреварата.

Днес избраниците на Юлиян Аладжов и Румен Шопов се оказаха по-добри от Полша и спечелиха със 110:124. Българите бяха много по-прецизни в изпълнението на елементите и събраха 32 точки за 142 секунди. Съперникът записа 22 точки за 124 секунди. Петицата на България бе в състав Кристиян Желев, Камен Каменов, Преслав Дурев, Деян Колев и Александър Жилев.

На 25 октомври е следващият двубой на „лъвчетата“. Китай също стигна до Топ 4, като трябваше да е съперник на нашите в четвъртфинала, но промяна от страна на организаторите го прати срещу Тунис. Китайците спечелиха със 110:118. До полуфинал стигна и Монголия – световен шампион за 17-годишни, както и Израел.

Вижте сами: 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани