15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНаказаха с 1000 лв. и един мач президента на Рилски спортист Петър...

Наказаха с 1000 лв. и един мач президента на Рилски спортист Петър Георгиев

Според Дисциплинарно-административният съвет, санкцията е заради обидни думи към съдия

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наказа за един мач с лишаване от длъжностни права и глоба в размер на 1000 лв. президента на Рилски спортист Петър Георгиев. Санкцията е наложена заради „отправени обидни думи и заплахи срещу длъжностно лице в среща № 7 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК „ЧерноморецБургас“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 20.05.2023г.“.

Ето какво гласи решението на ДАС към НБЛ:

„- Налага на президента на БК „Рилски спортист“ – Петър Георгиев – глоба в размер на 1000 (хиляда) лева и принудителна мярка – лишаване от длъжностни права за една среща, считано от датата на постановяване на настоящото решение,на основание чл. 35, т. 4 ДАП на НБЛ за отправени обидни думи и заплахи срещу длъжностно лице в среща № 7 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 20.05.2023г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: В доклада на старши – съдията е посочено, че при оставащи 0:05 края на срещата – Петър Георгиев – президент на БК „Рилски спортист“ се е държал невъздържано, като пред отборната скамейка на БК „Рилски спортист“ е отправял обидни думи към съдията Владимир Занев. Посоченото е грубо нарушение на разпоредбите на ДАП на НБЛ. Предвидените наказания в чл.35, т.4, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка лишаване от длъжностни права. В чл. 35 т.4 от ДАП на НБЛ е посочен строго определен размер на глобата – 1000 /хиляда/ лева и принудителната мярка – лишаване от длъжностни права за срок от една среща, считано от датата на постановяване на настоящото решение, именно поради това, ДАС налага горепосочените наказания кумулативно.

Ето и какви са останалите решения от последното заседание на Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ:

„- Налага на Николай Георгиев – състезател с № 12 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 7 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 20.05.202г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 12 от отбора на  БК „Черноморец“ – Николай Георгиев е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

– Налага на старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 7 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 20.05.202г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на  БК „Черноморец“ – Васил Евтимов, е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.“

На същото заседание и на базата на доклада на  Красимир Стойнов ДАС:

– Налага на БК „Рилски спортист“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 7 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 20.05.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на служебно лице от скамейката на БК „Рилски спортист“, вписано в протокола на името на старши-треньора на БК „Рилски спортист“ – Людмил Хаджисотиров . Наказанието е конкретно определено в ДАП.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани