15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАНаказаха Джа Морант за 25 мача в НБА

Наказаха Джа Морант за 25 мача в НБА

Мемфис ще бъде без гарда в началото на следващия сезон

Баскетболистът на Мемфис Джа Морант ще трябва да изтърпи наказание от 25 мача. Това ще се случи през 2023/2024 в НБА, съобщава The Athletic.

Участникът в последните 2 издания на Мача на звездите отвъд океана ще трябва да положи усилия, за да се завърне отново в игра. В периода на наказанието му той няма да има право да участва в каквито и да било лиги, или дейности, свързани с клубния му отбор Мемфис. 

Джа Морант получи санкция от Гризлис през май, след като в социалните мрежи се появи видео, на което той показва оръжие. По-рано през годината правата му бяха спрени за осем мача в НБА, заради същото нарушение.

„Възможността други млади хора да имитират поведението му е особено тревожна. При тези обстоятелства, ние вярваме, че спирането на правата му за 25 срещи е подходящо наказание и ясно показва, че безразсъдното и безотговорно боравене с оръжие няма да бъде толерирано“, заяви комисарят на НБА Адам Силвър.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани