21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЧерноморец не се даде на финалния щурм на Академик (видео)

Черноморец не се даде на финалния щурм на Академик (видео)

Бургазлии продължават без поражение в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец запазва перфектния си актив в НБЛ през 2022/2023 в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Васил Евтимов се справи с Академик Пловдив с 96:84 в двубой от 2 кръг в родния елит. Бургазлии са с баланс от 2-0, докато селекцията на Академик е с 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Мунис Туту поведе колоната на реализаторите за Черноморец с 26 точки, от които 5 тройки, плюс 8 асистенции. Георги Боянов добави 20 и 7 борби. Джъстин Уотс дебютира със 17 точки. Макол Моайен приключи с 14 и 10 борби. Кинг Революшън вкара 11 точки в добавка към 7 борби.

Васил Бачев бе над всички за Академик с 27 точки, включително 5 тройки, както и 6 борби. Томислав Минков остави срещу името си 20 и 6 борби. Николай Николов остана с 12 точки.

И ОЩЕ: В групата на пловдивчани днес не бе капитанът Тони Гуджино. 

КЛЮЧЪТ: Бургазлии достигнаха до двуцифрен аванс още в първата част, водени от Джъстин Уотс, Кинг Революшън и Георги Боянов за 24:14. Васил Бачев и Томислав Минков доближиха гостите на 3 точки, но Мунис Туту и Берк Мехмед не сбъркаха за 32:21 за „акулите“. През втория период домакините достигнаха до аванс от 17 точки след успешни акции на Георги Боянов и Мунис Туту. Пловдивчани отговориха чрез Томислав Минков и Кръстомир Михов за 42:55 след 20 минути игра.

След паузата Черноморец не се отпусна и стигна до преднина от 22 точки, но гостите се вдигнаха на финален щурм. Воден от капитана си Васил Бачев Академик все пак се доближи на 12 точки, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 22 октомври Черноморец ще бъде домакин на Рилски спортист, докато два дни по-късно (24 октомври) Академик Пловдив ще има за съперник Ямбол в зала „Диана“.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани