11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаМонако си проправи път до Финалната четворка в Евролигата за първи път...

Монако си проправи път до Финалната четворка в Евролигата за първи път (видео)

Селекцията на Саша Обрадович ще се изправи срещу Олимпиакос на Александър Везенков в Каунас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Монако пренаписа клубната си история и се класира на Финалната четворка в Евролигата за първи път. Отборът от Княжеството спечели 1/4-финалната плейофна серия в турнира на богатите срещу Макаби Тел Авив с 3-2 победи. На свой терен тимът на Саша Обрадович се наложи над израелския гранд с 97:86 в решителния пети мач.

НАЙ-ДОБРИ: Майк Джеймс и Джордан Лойд вкараха по 21 точки за Монако, като първият грабна и 5 борби. С по 10 се разписаха Чима Монеке и Донта Хол, като последният овладя и 6 борби.

Уейд Болдуин бе най-резултатен за Макаби Тел Авив с 27 точки, включително 5/7 от тройката, плюс 6 борби и 7 асистенции. Лоренцо Браун и Джарел Мартин добавиха по 12. С по 10 точки останаха Джон ДиБартоломео и Дарън Хилиард.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха по-точни в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари – 81.3% срещу 71.4% за съперника. Освен това, Монако спечели и битката под двата ринга, след като овладя общо 38 срещу 28 борби за израелския гранд.

И ОЩЕ: За първи път от 1997 г. Франция ще има представител на финалите в най-силната клубната надпревара на Стария континент.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На Финалната четворка в Евролигата Монако ще се изправи срещу Олимпиакос на Александър Везенков. Срещите от последната решителна фаза в турнира на богатите ще бъдат между 19 и 21 май.

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани