15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаМонако развали перфектния баланс на Везенков и Олимпиакос в Евролигата (видео)

Монако развали перфектния баланс на Везенков и Олимпиакос в Евролигата (видео)

Крилото отбеляза 13 точки срещу отбора от Княжеството

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба в Евролигата през 2022/2023. Българинът и отборът му отстъпиха на Монако със 76:81 у дома в първи мач от 5 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд има в актива си и 4 победи. Селекцията от Княжеството е със същия баланс – 4-1.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило за пореден път достигна до двуцифрен точков актив за Олимпиакос – 13 точки плюс 7 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка и чадър за 29 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 1/3 от средно разстояние, 3/6 от тройката и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Шакил МакКисик се разписа с 15 точки. С по 10 останаха Томас Уолкъп, Костас Слукас и Жоел Боломбой, като вторият направи и 8 асистенции, с което се изкачи до четвъртото място във вечната ранглиста в Евролигата.

Ели Окобо бе над всички за Монако с 23 точки. Майк Джеймс се отчете с 20, 6 борби и 5 асистенции. Джордан Лойд остана с 10 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания имаха аванс от 8 точки за 41:33 в началото на второто полувреме. След това нещата за гръцкия гранд обаче се объркаха, а Монако се възползва и дръпна с 12 точки, воден от Ели Окобо и Майк Джеймс. До финалната сирена гостите не изпуснаха лидерството и стигнаха до успеха с крайното 81:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще играе срещу Валенсия, докато същия ден Монако ще се изправи срещу Цървена Звезда. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани