6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015 с амбиции да даде поводи за гордост на Перник

Миньор 2015 с амбиции да даде поводи за гордост на Перник

С отбора, който сме изградили, аз съм сигурен, че няма да бъдем боксовата круша на първенството, казва треньорът на новака в НБЛ Георги Младенов

Ръководството на Миньор 2015 представи мъжкия тим, който ще се състезава в НБЛ от новия сезон. На пресконференция в Перник присъстваха треньорският щаб на клуба, както и секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Поставяме началото на нова ера в мъжкия баскетбол на Перник. Това е историческо начало. От началото на демокрацията мъжки баскетбол в Перник не е имало. С този екип, с който сме се събрали, имаме желание да постигнем успехите, които са постигани в миналото от женския баскетболен отбор. Да върнем славата на Перник като баскетболна сила. Изградихме отбор основно от млади момчета, българи. С четири попълнения от чужбина. Искаме този отбор да даде на Перник поводи за гордост, така, както е било в близкото минало„, заяви президентът на клуба Николай Горанов.

„Отборът има нужда от време, за да се утвърди в мъжкия баскетбол. За да се изгради един стабилен отбор са необходими поне две години. Много важно е това, че не се тръгва с гръмки обещания и цели. Най-важната крачка е направена – изграден е тим, осигурено е финансирането му. Сега остава да се работи за утвърждаването му в първенството. Основата е поставена„, добави той.

Треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов не скри, че за него е удоволствие да е в Перник и да постави едно ново начало на мъжкия баскетбол, да изкове новата история на мъжкия баскетбол в миньорския град. Перник има традиции в този спорт, но те са далеч в миналото и са свързани с мъжкия тим на Металург.

„С отбора, който сме изградили, аз съм сигурен, че няма да бъдем боксовата круша на първенството. Не искаме да бъдем боксовата круша на първенството. Искаме всеки отбор, който идва в пернишката зала да се съобразява с нас. Смятам, че с екипа, с щаба, с помощта на кмета Станислав Владимиров и екипа му ще успеем да изпълним това, което сме си поставили за цел. Благодаря за възможността, която ми се дава – да поставим началото на нещо, което смятам, че няма да бъде за 2-3 години, а ще продължи и в годините, в които няма да се занимавам с баскетбол“, заяви Георги Младенов, който призова перничани да подкрепят играчите, които със сигурност ще дадат много на града.

От своя страна, помощник-треньорът Ивица Вукотич сподели, че за него е чест да бъде част от екипа на легендата Георги Младенов и нито за миг не се е колебал дали да приеме поканата. Присъединява се към щаба с ясното съзнание, че това е възможност да помогне Перник да се върне на баскетболната карта на България. Договорът му е за две години.

Двугодишни са и договорите с четиримата чужденци в тима – Чейкх Кебе, Никола Ивкович, Данило Аранитович и Езекиел Ричардс. 

Миньор 2015 ще разбере съперниците си за новия сезон в НБЛ след два дни. Жребият за 2023/2024 в родния елит ще бъде на 4 септември (понеделник) от 11.00 ч. в зала „Триадица“, в София.

ПрезGoogle
ИзточникPerniknews.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани