16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаМеждуконтиненталната купа се върна във витрината на Тенерифе (видео)

Междуконтиненталната купа се върна във витрината на Тенерифе (видео)

Отборът, който държи правата на национала Константин Костадинов, победи Сао Пауло във финала на турнира

Отборът, който държи правата на национала Константин Костадинов, Тенерифе завоюва третата си Междуконтинентална купа след тези от 2017 и 2020 г. Това се случи, след като във финала, който се проведе в Сан Кристобал де Ла Лагуна, тимът на Чус Видорета се наложи над бразилския Сао Пауло с 89:68.

За „жълто-черните“ златото в надпреварата ги изравнява с италианския Варезе и американския Акрън, които имат по 3 трофея. Над всички е Реал Мадрид, който има във витрината си 5 Междуконтинентални купи.

Бруно Фитипалдо бе избран за MVP на турнира за 2023 г., след като завърши с 15 точки и 6 асистенции за Тенерифе. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Сасу Салин. Арън Дорнекамп бе близо до дабъл-дабъл – 13 и 9 борби. Гиорги Шермадини добави 12 точки и 6 борби.

Хенрик Куехо бе най-резултатен за Сао Пауло с 18 точки. Тулио Да Силва остана с 13 и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: Тенерифе се възползва от 15-те грешки на съперника, превръщайки ги в 23 точки. Освен това, испанският тим реализира и повече тройки – 11/29 срещу 6/21 за бразилския състав.

СТАТИСТИКА ОТ САО ПАУЛО – ТЕНЕРИФЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани