12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАхил, Микс, Чавдар Троян и Хасково допълниха Топ 8 за Купата на...

Ахил, Микс, Чавдар Троян и Хасково допълниха Топ 8 за Купата на ББЛ

Четирите отбора спечелиха мачовете си в Хасково

Ахил, Микс, Чавдар Троян и Хасково са последните отбори, които се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на ББЛ, след като спечелиха мачовете си в зала „Дружба“, в Хасково.

Съставеният предимно от юноши тим на Ахил елиминира миналогодишния финалист в турнира Олимпия Ямбол със 70:64 и остава единственият отбор от ББЛ Б група, който продължава в надпреварата.

Ямболският тим се откъсна с 8 точки още в началото, възползвайки се от многото пропуски на съперника, а след първата част бе напред със 17:12. Ахил започна да топи пасива си и стигна до пълен обрат в средата на втория период, но продължаваше да прави много пропуски и на почивката отново изоставаше, този път с 31:39. Преднината на Олимпия стана двуцифрена в началото на второто полувреме, но преди последната четвърт баскетболистите на Георги Младенов отново върнаха интригата в мача, намалявайки за 50:53. Заключителният период започна с поредица от смени на водачеството, а 30 секунди преди края Ахил водеше с 66:64. Последваха обаче две технически за съперника – на Мартин Раднев и на пейката, което позволи на столичния тим да дръпне с 4, а след умишлен фаул на Емануил Богданов в края и нови наказателни удари бе оформен и крайният резултат.

Георги Кучков бе най-резултатен за успеха с 22 точки, 7 борби и 7 асистенции. Йордан Кирилов се отчете с 21 и 12 борби. По 10 точки добавиха Павел Тодоров и Даниел Тодоров (12 борби). За Олимпия Ямбол Мартин Раднев завърши с 19 точки и 7 борби, Станислав Говедаров вкара 17 плюс 7 борби. Мартин Чавдаров реализира 12 точки.

Съперник на Ахил в следващата фаза ще бъде Микс, който във втория 1/8-финал постигна драматична победа срещу Видабаскет с 81:79. Серия от обрати беляза началото на мача, но баскетболистите на Николай Колев имаха леко предимство през първата част и след края й водеха с 19:15. Те се възползваха от многото пропуски на опонента си, който стреляше с едва 27% успеваемост от игра през първото полувреме, и на почивката се откъснаха с 45:27. Микс обаче излезе преобразен след паузата и след серия от 24-3 стигна до пълен обрат. Тимът реализира 39 точки само в тази част и дори дръпна и с двуцифрена преднина, а заключителният период започна при 66:57 в негова полза. Баскетболистите на Теди Буков поддържаха комфортна преднина дълго време след това, но Видабаскет не се отказа и свали разликата само на 2 при оставащи 25 секунди. Тимът получи и шанс да спечели мача. След като Виктор Германов пропусна два наказателни удара в самия край, Юлиян Цветанов пробва тройка със сирената, топката докосна ринга, но не пожела да влезе.

Иван Илиев бе над всички за победителите с 21 точки и 8 борби. По 14 отбелязаха Виктор Германов и Любомир Недков. С 12 се разписа Павел Теофилов. За Видабаскет Юлиян Цветанов се отчете с 21 точки и 7 борби. Филип Емилов приключи с 17. Никола Емилов остави срещу името си 16 точки. С 12 остана Калоян Димитров.

Чавдар Троян стана предпоследният 1/4-финалист за Купата на ББЛ, след успех над Спартак Сандански с 80:66. В следващия етап баскетболистите на Лъчезар Диков ще се изправят срещу Хебър.

Един от лидерите в регион Център имаше предимство в подкошието, където отбеляза повече от половината си точки, а и взаимодействаше по-успешно. С много повече опит освен това, Чавдар успя да поведе рано в мача и след това да удържи младоците от Спартак. Първото полувреме бе по-равностойното, като почивката дойде при 36:28. В третия период Чавдар стигна до двуцифрена разлика, която запази до края.

Радослав Кочев остана на асистенция от трипъл-дабъл за Чавдар – 15 точки, 10 борби и 9 завършващи подавания. 25 вкара Максим Генов. 19 точки отбеляза Николай Маринов. 13 точки за Спартак регистрира Даниел Делев плюс 15 борби. 12 остави срещу името си Христо Тодоров. С по 11 точки финишираха Владимир Маринов и Стефан Гогев.

Хасково допълни Топ 8 в турнира, след като в последния двубой от този етап се наложи над Правец с 88:68 в собствената си зала „Дружба“ и на четвъртфиналите му предстои дерби със Спортист Своге.

Цялото първо полувреме бе белязано с многократни смени на водачеството, като най-голямата разлика бе 7 точки в полза на баскетболистите на Иван Коцев. Те обаче отстъпваха в подкошието и на почивката изоставаха с 41:46. Играта продължи да бъде сравнително равностойна след паузата, като в края на третата част Хасково успя да вземе малко по-сериозна преднина за 64:55. Силна серия в негова полза в началото на заключителния период обаче увеличи разликата до 23, като до края тимът нямаше проблем да спечели убедително.

Ивайло Тонев бе в основата на победата на Хасково с 29 точки и 20 борби. Динко Христов също оформи дабъл-дабъл – 18 и 13 борби. Владимир Георгиев се разписа с 11 точки. За Правец Ценко Наков реализира 27 точки. Динко Христов е с 23 и 10 борби.

Ето и всички резултати от осминафиналите и двойките за четвъртфиналите:

1/8-финали: 

Миньор 2015 – Балкан -2- 86:70

Йънг Бойс – Пловдив Мамбас – 105:109

Хебър – Енигма Фойерверк – 86:78

Спартак Сандански – Чавдар Троян – 66:80

Олимпия Ямбол –Ахил – 64:70

Видабаскет – Микс – 79:81

Спортист Своге – Чардафон – 86:74

Правец – Хасково – 68:88

1/4-финали: 

Миньор 2015 – Пловдив Мамбас

Хебър – Чавдар Троян

Ахил – Микс

Спортист Своге – Хасково

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани