16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаМария Костуркова остава в Испания и през следващия сезон (видео)

Мария Костуркова остава в Испания и през следващия сезон (видео)

24-годишната състезателка ще облече екипа на Сарагоса

Бившата съотборничка на Борислава Христова във Вашингтон Стейт Мария Костуркова ще остане в Испания и през следващия сезон. 24-годишната състезателка ще подсили Сарагоса за 2021/2022, обявиха от клуба.

Мария Костуркова, която е дъщеря на бившите национали Иван и Марияна Костуркови, изкара последния сезон в друг тим на Пиренеите Кларинос, записвайки средно по 3.7 точки и 2.9 борби в 24 мача. Освен това, тя участва и в няколко срещи от турнира Еврокъп.

193-сантиментровата баскетболистка стартира професионалната си кариера в Целе, като помогна на тима да стане шампион на Словения, оставяйки срещу името си средно по 16.7 точки и 13.2 борби през 2019/2020. В добавка, тя има и 17 срещи в Адриатическата лига през същия сезон.

Мария Костуркова дебютира и за националния отбор на Португалия, където родителите й от години живеят и работят, като участва в квалификациите за Евробаскет 2021.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани