8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияМануел Суарес за Балкан: Оценявам възможността да изляза на терена с точно...

Мануел Суарес за Балкан: Оценявам възможността да изляза на терена с точно тези момчета

Всички в Ботевград са много мили и това много ми харесва, казва още центърът

Баскетболистът на Балкан Мануел Суарес навърши 29 години в края на миналата седмица. Центърът се надява на още победи с ботевградчани до края на сезона. Това сподели самият той.

– В събота част от феновете на клуба те сюрпризираха с торта за рождения ти ден…  

– Изненадата беше страхотно преживяване за мен. Това е петата ми година в професионалния баскетбол и никога не ми се е случвало нещо подобно. Като чужденци, които играят в други страни, ние нямаме много близки хора наоколо и приятели. Тук са съотборниците, тренираме, прибираме се вкъщи. 

И тази изненада за мен означава много, защото те са се постарали да ме зарадват и са вложили усилие в това. Това пък показва, че феновете в Ботевград не са просто фенове, те наистина се интересуват от нас. 

Ботевград май не е най-малкият град,  в който си играл и живял. Ботевград е много хубаво и спокойно градче. Въпреки че много хора тук не говорят английски, всички са много мили и това много ми харесва. Играл съм в по-малки градове в Испания, може би наполовина по-малки от тук. Там обаче феновете не бяха толкова подкрепящи, докато тук наистина си личи истинската любов на хората към нас. 

На хората, които ме изненадаха и ми донесоха торта, казах: „Ние сме тук да играем, но без вас, вашата подкрепа и енергия, ние няма да сме това, което сме”. Всичко е заради тях и аз наистина оценявам всеки един от тях и всеки, който идва на нашите мачове, отделяйки от времето си, за да ни помогне да победим.  

– Как възприемаш своите съотборници? 

– Съотборниците ми са страхотни. През годините съм играл в много отбори, но тук всички просто работим здраво и харесвам всеки един от тях.  

– Това, което знаем за теб, е, че си роден в САЩ и имаш и испанско, и чилийско гражданство. Майка ти е от Чили, баща ти е испанец. Живял ли си и в двете държави? 

– Докато растях, всяко лято прекарвах в Испания. След това бях в Чили около 2 години и там играх за националния отбор. Страхотно е да имаш три паспорта. Мога да пътувам по света без проблем. Не ми трябва виза, така че това е благословия.  

– Къде е постоянното ти местожителство?

– Местожителството ми е в Калифорния. Не мога да стоя на много студено, а тук започва да става такова, което не ми харесва. Всяка сутрин си обличам якето, а в Калифорния съм свикнал да се събуждам всяка сутрин и да си обувам късите гащета.  

– Вярваш ли в Бог? 

– Вярвам във висшите сили. Вярвам, че всичко, което правим е благословия. Има хора, които драскат по вратата и се молят да им се даде възможност. А аз съм наистина благодарен. Имам шанса да се срещам с нови хора, да говоря с хора по целия свят, каквито сте вие и всички останали. 

Иначе съм католик. Но за мен, независимо дали си християнин, мюсюлманин, или какъвто и да е, всеки има право да вярва в каквото пожелае и всеки има своя собствена връзка с висшите сили и кой съм аз, за да определям на когото и да е, в какво да вярва. Можеш дори да вярваш в стол, ако пожелаеш, това е твое решение. Всичко зависи от това какво те прави щастлив и какво те кара да продължаваш напред. В края на краищата, ти си този, който трябва да се събуди всяка сутрин с усмивка на лицето и това е всичко, което ме интересува.  

 – Какво очакваш до края на сезона с Балкан?  

– Разбира се, че очаквам да побеждаваме във всеки мач, но това зависи изцяло от нас, как тренираме всеки ден и наистина оценявам възможността да изляза на терена с точно тези момчета. Всички те са страхотни играчи, работят здраво, а освен това, са и страхотни като хора.  

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани