9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияМачовете от 9 кръг в НБЛ ще преминат под мотото „Да дарим...

Мачовете от 9 кръг в НБЛ ще преминат под мотото „Да дарим усмивка“

От лигата са избрали благотворителна кауза за срещите на 7 и 8 декември

НБЛ и БФБ ще обединят усилия и ще застанат заедно зад каузата на Сдружение „Да дарим усмивка”. По традиция от лигата посвещават всеки сезон редица свои мачове на благотворителна кауза. Тази година фокус на вниманието на най-добрите клубове и баскетболисти у нас ще е националната инициатива „Да се запознаем“, която обединява усилията на проекта „Различните деца на България“ и фондация „Можем заедно“ за изграждане на атмосфера на толерантност и приемане на децата и възрастните със специални потребности и тяхната интеграция в обществения живот.


 
Отборите ще засвидетелстват подкрепата си към благородната кауза в мачовете от 9 кръг на НБЛ на 7 и 8 декември. Под мотото „Да дарим усмивка“ ще преминат мачовете Ямбол – ЦСКА, Академик Пловдив – Левски, Шумен – Балкан и Спартак Плевен – Рилски спортист.

Благотворителното събитие „Да дарим усмивка за Коледа” е част от дейността на Сдружение „Да дарим усмивка”.  Празникът ще се проведе на 10 декември в зала „Триадица” с подкрепата на БФБаскетбол. Над 100 деца ще получат подаръци лично от Дядо Коледа, ще има фокуси, песни, танци, работилници за сладки и много изненади. Специални гости ще бъдат шампионите на ФАФА и Слав Петков, както и играчи от националния отбор на България по баскетбол на колички. 

Кампанията на „Да дарим усмивка за Коледа” започва от днес и ще продължи до 25 декември. Ще се събират средства, с които ще бъде подкрепена работата на проекта „Различните деца на България” – благодарение, на който в много градове в страната вече има люлки за деца със специални потребности. 

Можете да дарите усмивки, като подкрепите „Различните деца на България”:

Банкова сметка: 
 
Получател: Сдружение „ДА ДАРИМ УСМИВКА“ 
 
Основание: „Различните деца на България” 
 
Банкова сметка: BG91UBBS80021026839650 

Повече информация можете да намерите тук 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани