7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЛюдмил Хаджисотиров: Успяхме да се класираме с характер

Людмил Хаджисотиров: Успяхме да се класираме с характер

Заедно като едно цяло тази година правим нещо, което се случва за първи път в историята на Рилски спортист, допълни специалистът

Когато загубихме първия мач от Капфенберг с кош в последната секунда, казах на момчетата, че явно ще се класираме по трудния начин и ще трябва да го извоюваме с пот и кръв, както се казва. Успяхме да го направим с характер. Много съм горд с тях, защото се бориха до края“, коментира пред БНТ 3 треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Киев със 74:69.

„През второто полувреме излязохме тотално различен отбор. Мисля, че в първите две части от пренавиване и много желание правихме точно обратното на това, което имаме като план за игра. Подарявахме топката на украинците и заради това завършихме с 28 точки. През второто полувреме направихме само 3 грешки, играхме с адски високо ниво на агресия и като отбор. Всеки, който влезе, беше на максимум за това, което може. Всички се раздадоха. Заедно като едно цяло тази година правим нещо, което се случва за първи път в историята на Рилски спортист. Аз отдавна чакам да преминем в следващата фаза на евротурнирите. Много съм щастлив, благодаря на момчетата, на щаба, на целия отбор, на всички“, добави наставникът на самоковци, които за първи път ще играят в плейофите на турнира.

Говорих с треньорите и мениджърите на другите отбори. Изключително са доволни от организацията, която направихме. С едно такова прекрасно завършване за нашия отбор мисля, че по-добре нямаше как да се получи. Имахме страхотен сблъсък с друг тип баскетбол и отбори от много високо ниво. Треньорът на Киев беше селекционер на латвийския национален отбор за мъже, сега е на Украйна и успя да го класира за европейско първенство. Това е безценен опит, който за съжаление на този етап в България няма как и срещу кого да го придобием. Преживяването е страхотно. Отиваме в следващата фаза с отбори от още по-високо ниво, но преди това ще се нарадваме на успеха“, завърши Людмил Хаджисотиров.

И Рилски спортист в Топ 16 на ФИБА Къп (видео)

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани