10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Нямаше егоизъм, всеки игра в името на отбора

Людмил Хаджисотиров: Нямаше егоизъм, всеки игра в името на отбора

Не е цел да правим победни серии, а да играем по-добре и по-добре, заяви треньорът на Рилски спортист

„Искам да поздравя моя отбор, защото в този мач нямахме някакъв уникален ден в нападение, обаче играхме много по-добре в защита. В третата четвърт сме допуснали 9 точки, а в първата ни вкараха само 15. Това, което исках да контролираме, дори когато домакините правеха серии, успяхме да направим. Като цяло това беше една отборна победа. Всеки, който влезе, допринесе за нея. Нямаше егоизъм, всеки игра в името на отбора, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Балкан с 83:68 в мач от НБЛ. 

12 от 12 за Рилски спортист в НБЛ в края на годината

„В такива мачове е най-важно да спечелим. Жалко, че Георги Адирков се контузи накрая. Той даваше малко почивка на Деян Карамфилов. Сега имаме време, в което да се възстановим, защото очевидно на позицията плеймейкър имаме проблем. Във втори мач Карамфилов игра солидно и компенсирахме липсата на Брандън Рандолф. Не е цел да правим победни серии, а да играем по-добре и по-добре. Неминуемо ще имаме тежки моменти някъде. През редовния сезон Балкан ни спираше такива серии от поредни победи през последните две години, но това не е важното. В Ботевград се играе трудното, Балкан неслучайно е втори в първенството и е хубаво, че успяхме да го победим„, каза още наставникът на самоковци, които ще посрещнат Нова година на върха в класирането с баланс от 12-0. 

„Защитата спечели днес, защото в родното първенство това ни е най-слабият мач откъм стрелба – само 30% с 8 тройки. Момчетата са професионалисти, всеки ден работим индивидуално и постепенно започват да се напасват и да се получават нещата. Йордан Минчев също помогна много днес, той има голям потенциал. Тепърва трябва да показваме и по-добра игра. Надявам се всички да са здрави. Хубавото е, че имаме мач чак на 9 януари и ще имаме възможност да починем и да се подготвим“, смята Людмил Хаджисотиров. 

Сезонът е много дълъг и още е много рано, дори не сме завършили годината. За мен всеки един мач е важен и индивидуално се подхожда към него, но е хубаво да спечелиш редовния сезон – това вече сме го правили. По-важното е да спечелиш другия сезон – плейофите, които са съвсем отделно нещо. Играем добре, но имаме доста неща, които да подобряваме. Не обичам да се изхвърлям като някои други хора, че играем най-добрия баскетбол, това резултатите го показват. Предпочитам да сме по-скромни, да работим с по-голяма мотивация и да се подобряваме. Оценката ми за годината е много добра, защото не успяхме да спечелим титлата, но пък спечелихме всичко друго. Надявам се следващата година да имаме шанса и късмета да направим следващата стъпка. Искам да пожелая на всички да посрещнат новата година и да бъдат здрави“, завърши Удо.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани