11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Имаше фрапантни грешки

Людмил Хаджисотиров: Имаше фрапантни грешки

В по-голямата част от сезона до този момент седяхме добре и заслужено сме на първо място, каза още наставникът на Рилски спортист

Нещата са по-комплексни. Мисля, че нито един от двата отбора не игра добра защита в този мач и резултатът го показва. Те ни вкараха 101 точки, докато ние отбелязахме 93, което определено не е добро представяне в отбрана. Спартак играе силно в нападение на свой терен. Възползва се максимално от нашите проблеми, вкара 13 тройки и то с 52% успеваемост. Не успяхме да ограничим това силно оръжие на съперника, някои стрелби бяха свободни, докато другите дойдоха от дрибъл. Те имат класата да ги вкарват. Най-важното е, че са ни реализирали 23 точки след наши грешки. Имаше фрапантни грешки, след които им давахме топката в ръцете и оттам вкараха лесни кошове. Опитахме се да играем бързо, но късата ни ротация се отрази на защитата и на по-ниския процент при стрелбата от далечно разстояние„, коментира треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата в Плевен с 93:101.

Спартак би Рилски спортист у дома

Беше логично Павлин Иванов да бъде ограничен до 8 точки в този мач. Той не е почивал изобщо, игра два мача с националния отбор в световните квалификации, преди това взе участие във всичките ни срещи. Няма крака и е супер изморен, опита се и игра доста минути. За неговото лимитиране допринесоха и усилията на домакините в защита. Реално той беше в лоша позиция още преди мача“, добави наставникът на лидера в НБЛ, който допусна второ поредно поражение.

Нямахме никакъв тренировъчен процес в последната седмица и това закономерно се отрази върху нашата игра и нашия ритъм. Надявам се да се съберем и да тренираме нормално. Когато сме здрави и имаме нормален тренировъчен процес, след това ще дойдат и резултатите. Смятам, че в по-голямата част от сезона до този момент седяхме добре и заслужено сме на първо място. Истината е, че най-важните мачове тепърва предстоят. При нас здравето ще бъде факторът, който ще играе важна роля, за да сме на нашето ниво и да достигнем потенциала, който имаме. На фона на това, което се случва в Украйна и войната, не е кой знае какъв проблем това, че загубихме от Спартак„, каза още Людмил Хаджисотиров.

„Остават още няколко дни до края на трансферния прозорец. Засега нямаме ново попълнение. От началото на сезона свикнахме с натоварения календар, още когато играхме във ФИБА Къп. След това имаше пауза, причинена заради COVID-19 и отложени мачове. Истината е, че в такъв натоварен цикъл е още по-важно да разполагаме с добра ротация, за да играем агресивно и с нашето темпо, което искаме“, завърши Удо. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани