Людмил Хаджисотиров: Имахме отработени стрелби, които не вкарахме

Със 70 точки трудно ще спечелим мач в плейофите, коментира наставникът на Рилски спортист

345

Джордан Тъкър ни вкара 18 точки до полувремето със само един пропуск. За разлика от първия мач играхме много пасивно срещу него, не го посрещахме високо и той имаше достатъчно дистанция да стреля. Очевидно е, че той е доста класен играч за нашия стандарт. Малко дистанция като му дадеш и се разиграе, след това става много трудно да го спреш. Оттам се натрупаха неща. Имахме отработени стрелби, които не вкарахме. Имахме ситуации срещу смяна на нисък пост, които не използвахме добре и пак не вкарахме. Допуснахме и прости грешки, които водеха до лесни техни кошове в тази зала с цялата тази публика. Много неща, които зависеха от нас, не ги направихме така, както трябва и както се бяхме готвили. Съответно домакините набраха самочувствие, вкараха и отворени стрелби, и някои по-трудни. Ние със 70 точки трудно ще спечелим мач в плейофите„, коментира наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Черноморец със 70:84 в мач от полуфиналите в НБЛ. 

„Нормално е да се играе агресивно срещу Джордан Тъкър, но когато един пази агресивно, а друг влиза от пейката и не го прави, той няма как да бъде ограничен. Видя се, че във втория мач това може да се случи, свалихме го на много ниски проценти и го преследвахме като партизанин, но това не се случи в този. От него дойде разликата и амплитудата във втората част“, каза още наставникът на самоковци, които изостават в серията с 1-2. 

„Не бих отдал ниската успеваемост на новата зала, защото имаме добри стрелци, които са опитни играчи с отворени ситуации. Просто по някой път в баскетбола се случва да нямаш добър ден в стрелбата. Ние водехме редовния сезон по процент от тройката. Сега вече има някаква умора, но извинения и обяснения може да си намираме всякакви. Факт е, че изпуснахме тези стрелби. Не бяхме в добър ритъм и съответно със 70 точки трудно ще победим. Ще си направим нужните анализи и промени, като в другия мач ние нямаме избор – трябва да изглеждаме по друг начин. Няколко неща трябва да променим, ще ги запазя за себе си“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияВасил Евтимов: Когато усетихме новата зала, заприличахме на отбор
Следваща статияНиколай Георгиев: Ключът към победата беше, че играхме отборно
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."