5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориСъсипиха сърбите от критики след провала в олимпийската квалификация

Съсипиха сърбите от критики след провала в олимпийската квалификация

"Позор" и "шок", са думите, с които медиите в западната ни съседка описаха стореното вчера от селекцията на Игор Кокошков

Сериозни сътресения се очакват в сръбския баскетбол след загубата във финала на олимпийската квалификация в Белград. Тимът от западната ни съседка отстъпи на Италия с 95:102, което го остави без участие на Игрите за трети път в последните им четири издания.

Сръбските медии засипаха с критики селекционера Игор Кокошков и играчите от представителния тим. Провалът на сърбите бе наречен „позор“ и „шок на фона на това, че почти всички тимове, с които игра Сърбия в квалификацията не са от класата на сребърния медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. – Доминикана, Филипините и Пуерто Рико. Освен това, „орлите“ бяха домакини на един от квалификационните турнири.

Нека бъдем реалисти – сръбският отбор не игра добре по време на целия квалификационен турнир… Италианците ни плеснаха толкова силно, че беше тъжно и забавно едновременно. Смеем се по-цинично, но този път критиката е изключително оправдана. Това е нашето дъно„, пише Тelegraf.rs.

С думата „катастрофа“ обясни случилото се вчера с неговата Сърбия Неманя Биелица, като намекна, че може да обмисли и отказване от националния отбор на страната си. Капитанът Милош Теодосич пък заяви, че не може да обвинява никой от колегите си и че тимът му просто е имал лош ден.

Не толкова спокоен се оказа Василие Мицич, който срещу италианците игра само 14 минути. След срещата MVP в Евролигата каза, че скоро ще стане ясно защо не е бил на паркета за Сърбия във важните моменти от двубоя. На въпрос защо не е започнал срещата с Мицич Игор Кокошков отговори, че гардът не е бил готов за мача, а впоследствие стана ясно, че една от звездите на Анадолу Ефес е с разкъсан мускул на крака. Специалистът бе нападнат в социалните мрежи от феновете, които призоваха за оставката му.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък коментира, че страната страда толкова много, тъй като баскетболът е национален спорт.

Италия шокира Сърбия насред Белград (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани