10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Когато усетихме новата зала, заприличахме на отбор

Васил Евтимов: Когато усетихме новата зала, заприличахме на отбор

Спечелването на този двубой се дължи на хората, които се включиха от пейката, заяви треньорът на Черноморец

„Искам да поздравя всичките бургазлии, които ни подкрепиха. Това наистина означава много за нас, ние сме им благодарни. Искахме да ги зарадваме с победа. В началото бяхме малко стреснати, което е нормално. Разликата между зала „Бойчо Брънзов“ и „Арена Бургас“ е огромна, някои от моите баскетболисти не са играли в подобни обстоятелства, с изключение на турнира за Купата на България. Когато усетихме тази зала, заприличахме на отбор„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха на своя тим над Рилски спортист с 84:70 в мач №3 от полуфиналите в НБЛ, провел се в новата „Арена Бургас“.

Искам да поздравя трима играчи, които бяха най-добрите на паркета. Сред тях е Симеон Лепичев, който изигра страхотна защита срещу Йордан Минчев. Казах му, че искам да го ограничи до 10 точки, той вкара 6. Хвана и 11 борби. Това е един от мачовете, в които показа страхотно желание при борбата под коша. Има огромни качества в този елемент, само трябва да го понауча още 1-2 неща и ще стане уникален борец“, добави наставникът на „акулите“. 

„Другите двама, които заслужават моите поздравления, са Николай Георгиев и Николай Титков за включването им от пейката. Казах им, че всеки един от тях ще има своя принос по време на серията. Няма да стане във всеки мач. Видяхте, че в този Георги Боянов бе полумъртъв и аз го знам. Той е изморен, след като преди 3 дни игра 38 минути и все още не е възстановил. Баскетболистите от пейката го видяха това. Показаха сърце и съм много доволен. Спечелването на този двубой се дължи на хората, които се включиха от пейката, включително и Брайс Нзи“, каза още бившият национал. 

„Аз бях обещал, още преди началото на срещата, че ще спечелим борбата. Направихме го с една борба повече. Рилски знае, че това е нашето оръжие. Не можем да играем на контраатака както искаме и да тичаме по много, защото мачовете са на много близко. Заради това казах, че когато правим системите при игра 5 на 5, те трябва да ги изпълняват перфектно. Рилски прави скаутинг и ако не ги правим правилно, нямаме шанс да вкараме. Това ни е единственото спасение, когато изпълняваме, всеки е на правилното място и има скорост. Само тогава можем да разчитаме на добро нападение“, допълни Васил Евтимов.

Споделих на Мунис Туту, че искам да бъде себе си. Може би сгреших с него във втората среща, когато му заявих, че е сгрешил с някои стрелби в първия двубой. От него искам да си селектира шутовете. Може би заради това не вкара нито една точка във втория мач, разбрах го. Моят разговор с него беше много кратък.

Бях много притеснен и един от първите, които бяха против това този мач да се играе в новата зала. Борих се като лъв да преместим поне кошовете от „Бойчо Брънзов“. В самото начало на срещата беше трудно да влезем в нея. На полувремето поисках от играчите ми просто да бъдат професионалисти. Ние сме тук, за да си свършим работата. На полуфинал сме и трябва да показваме на всички защо се класирахме за тази фаза. Силно се надявам да продължим напред още в събота, но искам да седим здраво стъпили на земята и да летим колкото се може по-ниско. Предстои ни най-важният мач. Всеки мач за нас е финал“, завърши Васил Евтимов. 

ПрезGoogle
ИзточникМаx Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани