7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Най-важното бе, че в трудните моменти останахме заедно

Любо Минчев: Най-важното бе, че в трудните моменти останахме заедно

В този мач късметът беше на наша страна, заяви треньорът на Берое

Най-важното за тази победа беше, че в трудните моменти останахме заедно. Продължихме да се подкрепяме и да се борим, независимо дали става въпрос за редовното време или продълженията. В този мач късметът беше на наша страна, за разлика от срещата, която изиграхме срещу Академик Пловдив в Стара Загора. За мен това е най-важното, защото когато се борим и се подкрепяме по този начин, се излиза по-лесно от тази дупка, в която ние бяхме“, заяви пред Max Sport 2 треньорът на Берое Любо Минчев след успеха на тима си над Черноморец със 100:95 след две продължения.

Имахме доста издънки в защита към края на четвъртата част. Джеймс Гавин направи много добър мач в нападение, но в защита не се представи на добро ниво и оттам получавахме точки, които бяха добри за съперника. По този начин си създавахме проблеми. Така се явява в момента, че Джими ще бъде изключително важен. Ракуан Мичъл напусна отбора без основателна причина и без да има право да направи това. Преди това доведохме Дерик Джийн, защото виждахме, че имаме нужда от още един гард и креативен играч. След това към нас се присъедини и Гавин. Докато успеем да влезем в ритъм, бяхме в много нестандартна ситуация. Това са двама нови гардове, които водят отбора. Влияние оказаха и загубите, които допуснахме“, допълни наставникът на старозагорци, които заемат трето място в класирането.

Не ни е по-трудно, когато играем в нашата зала. Феновете ни липсват, но не искам да търся някаква друга причина да се оправдавам. Каквото е за нас, такова е и за нашите съперници. Естествено, че ако имаше публика, щеше да бъде по-добре за нас. В условията на тази пандемия на нас ни се наруши изключително много тренировъчният процес. В първите 10 дни бяхме под карантина, след това имахме трима човека в националния отбор, докато другите бяха част от представителните тимове при подрастващите. Така останалите излязоха от ритъм и форма. Същото се случи и с Балкан. Тези отбори, които нямаха играчи в националните отбори, водиха по-нормален тренировъчен процес. Да, те нямаха мачове, но имаха възможност да тренират“, каза още Любо Минчев.

Имаме срещи и в Балканската лига, но в този момент те са ни в тежест. Когато един тим не е тренирал, той не влиза във форма. Да, това може да стане и с мачове, но когато губиш, напрежението те удря. Получава се обратен ефект. За следващата година си пожелавам да сме здрави и да се опазим от контузии. Пожелавам на всички да си върнем начина на живот, макар че съм песимист. Аз имам друго виждане за тази пандемия и смятам, че това не е случайно. Това нещо ще продължава“, завърши Любо Минчев.

Берое ликува у дома след трилър с две продължения

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани