15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Крачка напред

Любо Минчев: Крачка напред

След като ни се отдава възможност, ще се борим да спечелим, заяви треньорът на Спартак

„Щастлив съм. Отиваме да играем финал. Бихме един доста сериозен противник. Беше една твърда игра. Спечелихме с твърда игра в защита. Имаше някои грешки, но то винаги ще има. Мен това ме удовлетворява, най-вече победата, разбира се„, заяви треньорът на Спартак Плевен Любо Минчев след успеха над Балкан със 76:60 в първия полуфинал от турнира за Купата на България.

„По принцип нашият отбор е водещ в стрелбата от тройката. Вчера имахме по-слаб процент. Ако помните, какво казах, че няма да е така днес. Надявам се утре да бъде като днес, а не като първия ден. Родни мисля, че е с най-много тройки. Косьо също. За мен това е много хубаво, но ме радва повече начинът, по който играхме в защита“, добави наставникът на плевенчани, които ще играят финал за трофея за първи път от 28 години.

Родни Първис е един от водещите ни реализатори. Нормално е да разчита отборът на него. Вчера той беше разочарован от играта си, имахме разговор и се радвам, че ме послуша и успя да превъзмогне това нещо. Днес бе коренно различен. Важно е, когато играчите направят един по-слаб мач, на следващия ден да могат да се вдигнат. Същото се случи с Джулиън Люис днес, надявам се утре да бъде това, което знам, че може“, добави Любо Минчев.

Станимир Маринов се чувства добре. Здрав е. От средата на януари до началото на Купата той има две тренировки. Играч, който два месеца не е тренирал… Той самият го разбира това нещо. Бях готов да го вкарал в последните минути, защото той пази много добре, а освен това, да вкара и спокойствие в последните две минути, но нямаше нужда. Освен това, целият мач бе стоял на пейката“, обясни специалистът.

„Нас ни интересува настоящето. Класирахме се да играем финал. За мен това е крачка напред от миналата година. Но след като ни се отдава възможност, ще се борим да спечелим„, допълни Любо Минчев. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани