10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАДжоел Ембийд изнесе лекция на Бостън (видео)

Джоел Ембийд изнесе лекция на Бостън (видео)

Центърът навъртя 41 точки, Филаделфия стопира серия от три поредни загуби в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Филаделфия стопира серия от три поредни загуби в НБА. Сиксърс отказаха Бостън със 108:103 като гости, за да стигнат до 16-тия си успех в лигата през 2021/2022.

НАЙ-ДОБРИ: Джоел Ембийд бе с ключов принос за триумфа на Филаделфия. Центърът навъртя 41 точки на сметката на своя тим, като 17 от тях дойдоха в последната част. Освен това, участникът в 4 издания на Мача на звездите в НБА се отличи с три коша във финалните минути и с три успешни наказателни удара в края, за да подпечата успеха на Сиксърс. На сметката си той остави още 10 борби и 5 асистенции, 2 откраднати топки и 4 чадъра.

От неговите колеги Сет Къри вкара 26 точки плюс 7 асистенции. Тобайъс Харис приключи с 25 и 7 борби.

Джейлън Браун бе най-добър за Бостън с 30 точки и 5 борби. Джейсън Тейтъм добави 17, 9 борби и 6 асистенции. С по 15 точки останаха Маркъс Смарт и Енес Фрийдъм, като вторият овладя и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: Селтикс водеха с 98:96, но Филаделфия отговори с тройка на Дани Грийн и няколко успешни акции на Джоел Ембийд, за да овладее инициативата и да удържи съперника.

И ОЩЕ: Мачът бе забавен със забавен със 7 минути, тъй като в „ТД Гардън“ се включи пожарната аларма, придружена от съобщение, което казва на публиката, че може да се наложи да напусне залата. Скоро след това стана ясно, че ситуацията е овладяна, а проблемът е неизправност в зоната на един от балконите, задействал алармата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември Сиксърс ще имат за съперник Атланта, а ден по-рано Бостън ще приеме Кливланд.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ФИЛАДЕЛФИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани