25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияЛевски се изправи след две поредни загуби в НБЛ (видео)

Левски се изправи след две поредни загуби в НБЛ (видео)

Шампионите спечелиха за 10-ти път в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски прекъсна серия от две поредни загуби в НБЛ. Шампионите се наложиха над Ямбол с 97:78 като гости в зала „Диана“ в отложен мач от 15 кръг в мъжкия ни елит. „Сините“ са с баланс от 10-6, което ги поставя на трето място в класирането, докато ямболии са с 4-11 и са осми. Това бе втори пореден двубой за столичани в рамките на 24 часа.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич поведе колоната на реализаторите за Левски с дабъл-дабъл – 22 точки и 10 борби. По 13 добавиха Венцислав Петков, Мартин Петров и Марио Литъл, като първият и последният направиха и по 5 асистенции. Чавдар Костов приключи с 11 точки.

Александър Матушев бе най-добър за Ямбол с 18 точки. Георги Герганов и Джеремая Пейдж вкараха по 11. Константин Тошков остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: След равностойна първа част Ямбол успя да поведе с 23:22 след тройка на Марин Маринов. През втория период Левски не се забави и излезе напред с 12 точки чрез Марио Литъл, Ивица Радич, Цветомир Чернокожев и Чавдар Костов, за да фиксира 50:39 на голямата почивка. След паузата „сините“ не намалиха оборотите и направиха аванса си 33 точки чрез Ивица Радич, Цветомир Чернокожев и Марио Литъл. До финалната сирена гостите не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата.

И ОЩЕ: В игра за Ямбол се завърна Кръстан Кръстанов, който пропусна предишния двубой на отбора си срещу Рилски спортист в Самоков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 март Левски ще приеме Спартак Плевен, докато Ямбол ще играе с Черноморец на 28 февруари.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани