21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт си гарантира участие в плейофите на НБА (видео)

Голдън Стейт си гарантира участие в плейофите на НБА (видео)

Уориърс обърнаха Юта след изоставане от 21 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт си осигури място в плейофите на НБА през този сезон. Отборът на Стив Кър обърна Юта със 111:107 у дома, за да стопира серия от четири поредни загуби в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Клей Томпсън даде тон на Голдън Стейт с 36 точки, от които 8 тройки, плюс 5 борби. Джордан Пул добави 31, 6 борби и 6 асистенции. Андрю Уигинс се отчете със 17 точки.

Донован Мичъл и Майк Конли отбелязаха по 26 точки за Юта, като вторият направи и 8 асистенции. Боян Богданович се разписа със 17. Руди Гобер овладя 20 борби плюс 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Въпреки че изоставаше с 21 точки във втората част, Голдън Стейт не се отказа и използва силна трета четвърт, за да намали пасива си до 81:87. През четвъртия период Клей Томпсън реализира три поредни тройки за серия от 12-0, за да доближи отбора си до съперника за 102:103. Джордан Пул пък даде първия аванс на домакините за 105:103, а до финалната сирена Уориърс не го изпуснаха.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ЮТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани