Васил Евтимов: Най-накрая успяхме

Седяхме по-добре физически на терена, заяви треньорът на Черноморец

321

„След пет седмици имахме загуба след загуба, но най-накрая успяхме. Доволен съм от играчите, най-вече от Мунис Туту, който направи най-силния си мач до момента, въпреки че няма над 20 точки. Но беше истински гард, организираше играта. Виждате и Джъстин Уотс се върна, не можа да вкара някои от стрелбите, но беше истински лидер на терена. Това е нещото, което ни липсваше последните мачове, за което съм страшно доволен и както казах, най-вече счупихме каръка“, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над Ямбол с 88:70 в мач от НБЛ.

Важна победа срещу Ямбол. Според мен, второто полувреме те бяха много уморени. Те по принцип правят много силно първо полувреме, но ние седяхме по-добре физически на терена. Бяхме си поставили задачи – да загубим топката 15 пъти, ние я загубихме 12, да имаме най-малко 40 точки в подкошието, ние вкарахме 44 и да спечелим борбата. Трите неща бяха изпълнени, затова резултатът накрая е плюс 18 точки за Черноморец“, каза още наставникът на бургазлии, които спряха серия от три поредни загуби в шампионата.

Черноморец се върна на верния път в НБЛ (видео)

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияКостадин Лазаров: Много точки ни вкараха
Следваща статияАлександър Алексиев: Не ни достигна енергия
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."