17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаЛевски укроти косовари, двама изгонени на мача в "Триадица" (видео)

Левски укроти косовари, двама изгонени на мача в „Триадица“ (видео)

Българският шампион финишира втори в своята група C в Балканската лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски финишира втори в своята група C на Delasport Балканска лига. В своята зала „Триадица“ отборът на Тити Папазов се справи със Сигал Прищина със 77:69 в последния си мач от втория етап на турнира. Българският шампион приключва с баланс от 4-2, докато косоварите имат 3 успеха и 3 поражения и са трети.

И ОЩЕ: Напрежението и нервите също присъстваха в залата през първото полувреме. В края на първата част Зейн Ноулс от Левски и Девин Томас от Сигал се спречкаха под един от двата коша, след което центърът на българския тим опита да удари своя съперник, но не успя. Двамата бързо бяха разтървани от двата щаба, а след това и бяха изгонени.

В края на втория период пък Венцислав Петков се опита да спре противников състезател, като последният падна на паркета. В този момент гардът на столичани бе избутан, което предизвика нови искри между двата тима, които обаче бързо утихнаха.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков отбеляза 22 точки за Левски, от които 6 тройки. Ивица Радич добави 15 и 10 борби, но в края получи травма в глезена. Марио Литъл се отчете с 10 точки и 8 асистенции.

Дзетмир Дзекири бе най-добър за Сигал Прищина с 19 точки и 5 борби. Уендъл Мичъл остана с 15, 9 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Двата състава си размениха по една четвърт, като след 20 минути игра гостите имаха аванс от 1 точка за 33:32. След паузата Левски намираше по-точните решения и направи серия от 19-2, дело на Марио Литъл, Венцислав Петков, Ивица Радич, Джош Паркър и Николай Михайлов, за 55:37 в своя полза. Сигал отвърна чрез Уендъл Мичъл, Дзетмир Дзекири и Дон Полошка за 45:58. През последната четвърт косоварите започнаха с 10-3, за да се доближат до 55:61. Последваха няколко коша и от двете страни преди Ивица Радич и Марио Литъл да върнат двуцифрената преднина на домакините за 73:63, което се оказа достатъчно за успеха им.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите в Delasport Балканска лига Левски ще се изправи срещу третия от група D – Балкан или Макаби Хайфа.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СИГАЛ ПРИЩИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани