13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАМайк Батист за Везенков: Ще бъде успешен в НБА

Майк Батист за Везенков: Ще бъде успешен в НБА

Има много добро движение по терена, допълва бившият играч на Панатинайкос

Както в България, така и в САЩ очакват с интерес дебюта на Александър Везенков за Сакраменто. Българинът бе обявен като ново попълнение на Кингс по-рано тази седмица и коментарите относно уменията му не спират. Вчера генералният мениджър на „кралете“ Монте Макнеър се изказа положително за крилото, което акостира в столицата на Калифорния от гръцкия колос Олимпиакос (Пирея), а днес на дневен ред е една от легендите на големия местен враг – Панатинайкос. 

Майк Батист игра 10 години за ПАО и за този период спечели три пъти Евролигата под ръководството на Желко Обрадович. Американецът има опит и в НБА, където изкарва един сезон в Мемфис, а от 2016 година насам работи като треньор при най-добрите. Батист премина през Бруклин, Шарлът, Орландо, Вашингтон и Хюстън в ролята на асистент, а сега прави същото за Торонто. 

Везенков ще бъде успешен в НБА. Няма нужда от специално изработени за него комбинации, за да прави това, в което е добър. Има много добро движение по терена, изключително уверен е в стрелбата си от тройката и също така разполага с нужните базови умения в защита“, заяви Батист пред Марк Джоунс от ESPN.  

Meждувременно, Кингс продължават да бълват информация за Везенков в различните си профили в социалните мрежи. Вчера „кралете“ пуснаха два различни поста – един с успехите на Александър в Европа и друг с пет факта, които американските фенове по всяка вероятност не знаят за него. 

Очаква се българинът да се присъедини към новите си съотборници към края на месец август. 

ПрезGoogle
ИзточникCorner.dir.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани