18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛевски си върна правилния ход в НБЛ (видео)

Левски си върна правилния ход в НБЛ (видео)

Столичани спряха серия от пет поредни загуби в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски стопира серия от пет поредни загуби в мъжкия ни елит. Носителят на Купата на България се справи с Черно море Тича с 91:73 като гост в мач от 29 кръг в НБЛ. „Сините“ са с баланс от 13-13 и са шести в класирането, докато варненци са последни с 6-20.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет даде тон на Левски с 24 точки и 5 борби. Серхий Павлов добави 20 и 9 борби. Джон Флорвиъс вкара 17 точки плюс 7 борби. Златин Георгиев се разписа с 13 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Иван Спиров бе най-добър за Черно море Тича с 19 точки и 8 борби. Мартин Йорданов финишира с 18 и 5 борби. Тач Ънру остана с 12 точки.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Левски поведе с 13:8 с помощта на Джон Флориъс, Алън Арнет и Асен Великов. Иван Спиров и Мартин Коцев намалиха пасива на домакините до 3 точки, но Лъчезар Димитров и Алън Арнет не сбъркаха за 25:19 в края на първата част. През втория период Джон Флорвиъс увеличи аванса на Левски след 30:21, но „моряците“ не се отказваха и чрез Иван Спиров и Тач Ънру се оказаха на 4 точки от съперника. До почивката Левски реагира и чрез Серхий Павлов и Асен Великов фиксира 42:33 в своя полза. След паузата столичани не се забавиха и направиха аванса си 22 точки след успешни акции на Златин Георгиев, Алън Арнет и Серхий Павлов. До края Левски успя да го запази и стигна до успеха с крайното 91:73.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 април Левски ще излезе срещу Берое, докато същия ден Черно море Тича ще бъде домакин на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани