5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛевски се пребори с Берое у дома

Левски се пребори с Берое у дома

Шампионите със седми успех в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След грешната стъпка в Плевен в края на миналата седмица, Левски отново излезе на верния път в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов се наложи над Берое с 97:85 в двубой от 8 кръг в мъжкия ни елит. „Сините“ са с баланс от 7-2, но и с мач повече, като заемат второ място в класирането, докато старозагорци са с 4 победи и 4 загуби и са пети.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич и този път бе над всички за Левски, като оформи дабъл-дабъл – 30 точки и 13 борби. Илайджа Митро-Лонг добави 26, 5 борби и 8 асистенции. Марио Литъл се включи от пейката с 14 точки. Венцислав Петков вкара 13 плюс 6 асистенции.

Антон Кук бе най-резултатен за Берое с 27 точки и 8 асистенции. Дамян Минков остави срещу името си 15 и 6 борби. Александър Янев и Седариан Рейнс, който се завърна в игра, отбелязаха по 14 точки, като първият грабна 10 борби, докато вторият финишира с 13 овладени под двата ринга топки. Мартин Сотиров остана с 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините си осигуриха двуцифрен аванс още преди почивката след силни игра на Ивица Радич, Илайджа Митро-Лонг и Венцислав Петков. Въпреки усилията на Александър Янев и Седариан Рейнс, Берое не успя да се противопостави на съперника, който фиксира 48:36 след 20 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Левски продължи да диктува темпото и чрез Ивица Радич, Цветомир Чернокожев и Венцислав Петков стигна до аванс от 19 точки. През последната четвърт Берое не се отказа и чрез Седариан Рейнс, Александър Янев и Антон Кук се доближи на 8 точки, но няколко успешни наказателни удара на Илайджа Митро-Лонг пратиха радостта от победата в лагера на столичани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 декември Левски ще гостува на Балкан, а Берое ще приеме Ямбол четири дни по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани