5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияВиолина Кочева пред BBALL.BG: Нека хората, които обичат баскетбола, изпълват залите с...

Виолина Кочева пред BBALL.BG: Нека хората, които обичат баскетбола, изпълват залите с положителна енергия

Надявам се представянето на Берое и Монтана 2003 да са накарали младите да искат да се занимават с баскетбол, допълва капитанът на шампиона на България

За втора поредна година Виолина Кочева имаше възможността да стане първата състезателка, вдигнала шампионската титла в женското първенство като капитан на Берое. 175-сантиметровата баскетболистка донесе успеха на старозагорки в третия мач от серията с Монтана 2003 след решителен изстрел зад дъгата секунди преди сирената, оформил крайното 63:60.

Златен дубъл за Берое при жените през този сезон (видео)

Пред BBALL.BG Виолина Кочева, която е носител и на Купа България 2022 с Берое, говори за емоциите около златото, за куража да поемеш отговорността на последния изстрел и за ситуацията в женския баскетбол. Ето и какво сподели пловдивчанката:

– Берое спечели титлата при жените за втора поредна година. Какво е чувството като капитан да вдигнеш отново трофея? 

– Радвам се, защото смятам, че трудът, който се полага тук, в Берое, като екипна работа от шефа Иван Ангелов, Иван Николов, Таня Гатева, Неманя Ламбергар и още много хора, които са в сянка, но ги има, и минем през всички нас, момичетата и стигнем до Сияна, нашата физиотерапевтка, заслужава да се овенчае с най-сладкото, а именно шампионска титла.

– Ти имаше решаващия изстрел в последния трети мач от серията с Монтана 2003. Какви мисли минават през главата на един състезател в такъв момент? 

– Първата ми мисъл беше да пробия, но в следващата секунда изстрелях топката… Общо взето не мислех много. Знаех, че този пас, който получих от Саманта Лоджик, беше за стрелба и мисля, че беше резонен шут, който влезна.

– Очакваше ли серията да свърши в три двубоя? 

– Не очаквах, но тайно се надявах.

– Изглежда се чувстваш добре в Стара Загора. Би ли остана там и догодина?

– Добре се чувствам, разбира се. Тук, всички смея да твърдя се чувстват добре, защото общо взето единственото, за което мислиш е баскетбол и не се притесняваш за странични неща. Разбира се, че бих останала тук! Ако, разбира се, ръководството и треньорката продължат да имат желание да съм в отбора.

– Ако те върна отново към последната стрелба в мача в Монтана, може ли подобни моменти да запалят още повече младите момичета към баскетбола, гледайки вас на терена?

– Надявам се не само последния изстрел, а генерално представянето на двата отбора да се накарали младите да искат да се занимават с баскетбол, да са се амбицирали и да искат да побеждават и да са фактори в отборите си.

– Какво би казала на всички, които обичат играта и ви подкрепят?

– Този въпрос идва в интересен момент, току-що получих съобщение от един близък човек, който ми казва да не съм толкова минорна, но може би пак ще се повторя или потретя… Нека хората, които обичат баскетбола, изпълват залите с положителна енергия и радост, защото ние играем, за да доставяме радост на хората, а не да идват в залата и да ни подвикват и обиждат с доста грозни епитети понякога!

Също бих призовала, ако има хора, които искат и могат да помогнат на българския женски баскетбол, нека не стоят в сянка, нека помогнат. В България има много талантливи млади момичета, които ако не продължат след 12-ти клас в отбори с финанси и амбиции, може би ще ги изгубим някъде в чужбина и съответно лека-полека българският женски баскетбол ще залезе…

И накрая искам да благодаря на нашите фвнове, които ни подкрепят и винаги са на първия ред. Благодаря ви, че винаги се отнасяте с уважение не само към нас, но и към противниците ни. Вие сте достойни за уважение и за благодарност, защото на първите редове винаги стоят най-верните и най-искрени фенове, онези, които не ги е срам и ръкопляскат с радост в очите! Благодаря ви за подкрепата!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани