13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияРилски спортист с 8 поред в НБЛ (видео)

Рилски спортист с 8 поред в НБЛ (видео)

Трей Портър се завърна в игра за вицешампионите с 20 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист продължава успешния си ход в НБЛ. Селекцията на Людмил Хаджисотиров надви Академик Пловдив с 88:81 като гост в двубой от 8 кръг в шампионата при мъжете. Самоковци са лидери в класирането с баланс от 8-0, докато отборът на Йордан Янков е с 4 победи и 4 загуби, което го поставя на шесто място.

НАЙ-ДОБРИ: След като пропусна визитата на Рилски във Варна, Трей Портър се завърна в редиците на вицешампионите в Пловдив. Центърът поведе колоната на реализаторите за своя тим с 20 точки и 8 борби. Брендън Браун добави 15. Павлин Иванов и Златин Георгиев финишираха съответно с по 14 и 12.

Томислав Минков бе най-резултатен за Академик Пловдив със 17 точки. Николай Титков го последва с 16 и 6 асистенции. Васил Бачев и Тони Гуджино останаха съответно с по 14 и 11 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци стартираха по-добре и воден от Брендън Браун, Алекс Симеонов и Трей Портър излязоха напред с 28:16 в края на първата част. През втория период домакините не се отказаха и намалиха до 36:43 чрез Николай Николов, Николай Титков и Томислав Минков.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата въпреки усилията на дуото Николай Титков и Николай Николов, гостите си върнаха двуцифрената преднина чрез Трей Портър, Павлин Иванов и Брендън Браун, фиксирайки 73:55. През последната четвърт Академик се вдигна на щурм и чрез Васил Бачев, Робертс Фрейманис и Томислав Минков сведе изоставането си до 5 точки 22 секунди пред края, но два успешни наказателни удара на Деян Карамфилов сложиха точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Рилски спортист ще се изправи срещу Черноморец, а ден по-късно Академик Пловдив ще гостува на Спартак Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани