7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл преодоля съпротивата на Ямбол (видео)

Левски Лукойл преодоля съпротивата на Ямбол (видео)

Успех №10 за столичани в НБЛ през 2020/2021

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл спечели за трети пореден и общо 10-ти път в НБЛ през сезона. В своята зала “Универсиада” столичани се наложиха над Ямбол с 86:76 в мач от 13 кръг в шампионата при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев приключи с 22 точки и 11 борби за нов дабъл-дабъл с екипа на Левски Лукойл. Тайрън Брейзълтън добави 19 и 7 асистенции. Данило Тасич го последва със 17 точки, 7 борби и 7 асистенции. Райън Райт се отчете с 14 и 9 борби.

Фраклин Уилямс и Ерик МакГил бяха най-добри за Ямбол с по 12 точки, като вторият овладя и 7 борби. Дарин Иванов отбеляза 11. Андрей Иванов остана с 10 точки и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойни първи 10 минути, Фраклин Уилямс даде крехък аванс на гостите за 21:20. Надлъгването продължи и през втората част преди Христо Захариев и Данило Тасич да фиксират 41:35 в полза на домакините. Ерик МакГил и Андрей Иванов обаче намалиха до 39:41.

След паузата Левски Лукойл направи серия от 16-0, дело на Тайрън Брейзълтън, Венцислав Петков и Христо Захариев, за да дръпне с 59:43. Ямболии реагираха и чрез Дарин Иванов и Иван Лилов намалиха до 60:69. През последната четвърт “сините” си върнаха двуцифрен аванс и до края не изпуснаха контрола над двубоя.

И ОЩЕ: Тимът от София има в актива си и 2 загуби, което го поставя на второ място в класирането. Селекцията на Тони Дечев пък е с баланс от 3-8 и е на седма позиция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 януари Левски Лукойл ще гостува на Черноморец, а Ямбол ще приеме Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани