4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс с коронавирус, остава извън терените в НБА 10 дни

Леброн Джеймс с коронавирус, остава извън терените в НБА 10 дни

Според Антъни Дейвис, заболяването на колегата му протича без симптоми

Леброн Джеймс е дал положителна проба за COVID-19, съобщaват от Лос Анджелис Лейкърс. 36-годишният баскетболист е ваксиниран „за доброто на отбора“, както самият той обяви в началото на сезона, но ще трябва да остане извън паркета поне 10 дни според протокола, освен ако не даде два отрицателни теста в интервал от 24 часа един от друг.

Това е огромна загуба за нас. Съжаляваме, желаем му най-доброто и мислите ни са с него в момента, каза треньорът на Лейкърс Франк Вогъл.

НБА повиши нивото на внимание към коронавируса в дните непосредствено преди и след Деня на благодарността (25 ноември), традиционното време от годината в САЩ, когато семействата се събират. По този повод лигата, в съгласие с Асоциацията на играчите, предоставят ежедневни тестове (б.а. – между 24 ноември и 1 декември) дори за ваксинирани с двойна доза играчи.

Наскоро НБА и Асоциацията на играчите започнаха кампания за повишаване на осведомеността на играчите за третата доза от ваксината. Oкончателният избор отново зависи от спортистите, но в случай, че решат да не се подлагат на третата доза, се прилага протокол за неваксинираните, който включва ежедневни тестове и серия от ограничения за движение както у дома, така и навън.

Това е първият път, в който Леброн Джеймс влиза в здравния протокол. През март 2020 г. двама играчи на Лейкърс дадоха положителни проби, но имената им не бяха разкрити. Сега 4-кратният шампион в НБА може да пропусне 6 двубоя на своя тим в НБА. Според Антъни Дейвис, заболяването на колегата му протича без симптоми.

ПрезGoogle
Източникв-к "Труд"
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани