12.1 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоНационални отбориЛеброн Джеймс и Стеф Къри готови да се вихрят в Париж догодина

Леброн Джеймс и Стеф Къри готови да се вихрят в Париж догодина

Американците ще стягат сериозен състав за Олимпиадата

Леброн Джеймс и Стеф Къри са сред играчите, които планират да играят за САЩ на Олимпиадата през 2024 г. Според Athletic, в редиците на американците за Игрите догодина могат да бъдат още Кевин Дюрант, Антъни Дейвис, Джейсън Тейтъм и Дреймънд Грийн.

Според информацията, интерес да бъдат част от селекцията на Стив Кър на Олимпиадата проявяват още Девин Букър, Деймиън Лилард, ДиАрън Фокс и Кайри Ървинг. 

САЩ останаха без медал от световното първенство, след като финишираха четвърти. В мача за бронза на турнира в Индонезия, Япония и Филипините олимпийските шампиони загубиха от Канада със 118:127 след продължение.

С представянето си на световното първенство с квоти за Игрите през 2024 г. се уредиха Австралия, Канада, Германия, Япония, Сърбия и Южен Судан. Домакинът Франция получава автоматично място за Олимпиадата. Последните четири места ще бъдат заети от победителите в олимпийските квалификации, които ще се проведат догодина. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани