5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилски прати Балкан у дома и е на финал

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилски прати Балкан у дома и е на финал

Самоковци прегазиха Балкан в третия полуфинал между двата състава през последните 17 години

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се класира на финал в турнира на Купата на България за трети път през последните шест години и общо четвърти в историята си. В “Арена Асарел” тимът на Людмил Хаджисотиров смаза Балкан с 90:48 в първия полуфинал от надпреварата.

КЪМ ИСТОРИЯТА: Това бе трети полуфинал между двата състава в турнира от 2004 г. насам. През 2010 г. в Ямбол Рилецо печели с 80:75, а през 2020 г. в София Балкан победи с 82:75.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун отбеляза 15 точки плюс 7 асистенции за Рилски спортист. Николас Карвачо оформи дабъл-дабъл – 14 и 15 борби. Тихомир Желев, Павлин Иванов и Мирослав Васов добавиха по 13 точки. Алекс Симеонов също стигна до двойните показатели – 10 и 10 борби.

Балкан не можеше да разчита на Николай Грозев. В негово отсъствие Димитър Димитров и Тауан Ейджи вкараха по 14 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Дуото Николас Карвачо и Брендън Браун стартира на високо ниво, като даде аванс на Рилецо от 10:2. Ботевградчани намалиха до 2 точки чрез Тауан Ейджи и Димитър Димитров, но съперникът фиксира 22:14 след 10 минути. През втория период стрелбата на “зелените” зад дъгата въобще не вървеше, а от другата страна две тройки на Тихомир Желев и Мирослав Васов изведоха Рилски до аванс от 12 точки. Брендън Браун и компания обаче не спряха дотук и поставиха на таблото 47:30 в своя полза.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци продължиха наказателната акция, започвайки третия период със серия 10-1, дело на Алекс Симеонов, Тихомир Желев и Павлин Иванов, за да се изстрелят напред с 57:31. Желев без безпощаден, а преднината на Рилски спортист стигна до 32 точки. Играта на Балкан не вървеше, а до края просто трябваше да бъде оформен крайния резултат.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 март Рилски спортист ще се изправи срещу победителя от двойката Левски Лукойл/Ямбол в битка за трофея. Двубоят ще бъде от 19.00 ч. и ще бъде предаван пряко в ефира на Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани