10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков даде искрата на Олимпиакос в Гърция

Везенков даде искрата на Олимпиакос в Гърция

Крилото навъртя 26 точки в коша на ПАОК

Aлександър Везенков изигра един от най-силните си мачове в Гърция през този сезон. Българинът бе с ключов принос за успеха на своя Олимпиакос над ПАОК със 100:70 у дома в двубой от 20 кръг в елита на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило се превърна в топреализатор за Олимпиакос в срещата след 26 точки, 5 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки за 21 минути на терена като титуляр. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 5/6 за две точки, 4/5 от тройката и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Янулис Ларенцкис добави 16. Алек Питърс се отчете с 11.

Тайлър Поли бе най-добър за ПАОК с 23 точки и 5 борби.

Александър Везенков и компания доминираха под двата ринга, след като грабнаха 38 срещу 22 борби за съперника. Освен това, „червено-белите“ демонстрираха и по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 59% срещу 39% за гостите.

Олимпиакос продължава без поражение в гръцкия елит, с баланс от 20-0 и е лидер. На 2 април Александър Везенков и съставът му ще имат за съперник Кардица. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАОК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Спортист №1 на България за 2022 г. става Най-полезен играч на седмицата в гръцкия шампионат за четвърти път през този сезон. Това стана факт, след като той достигна до КПД 31 в последния мач на гранда от Пирея срещу ПАОК, спечелен от тима му със 100:70.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани