7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилецо е на полуфинал

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилецо е на полуфинал

Самоковци се справиха с първото си изпитание в Панагюрище

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. В “Арена Асарел” в Панагюрище отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Академик Пловдив с 87:78 в първия 1/4-финал на надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун се разписа с 19 точки и 5 асистенции за Рилски спортист. С по 12 се отчетоха Павлин Иванов, Трей Портър и Златин Георгиев, като вторият грабна и 9 борби. Тихомир Желев отбеляза 10 точки. Николас Карвачо овладя 11 борби. В игра се завърна Мирослав Васов.

Обрад Томич бе най-резултатен за Академик Пловдив с 20 точки 7 борби. Васил Бачев наниза 16 плюс 5 борби. Тони Гуджино остана с 11 точки и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци взеха аванс от 7 точки чрез Алекс Симеонов и Брендън Браун. Академик намали до 15:19 чрез Мартин Сотиров и Йере Вучица след 10 минути игра. През втория период Рилецо дръпна с 16 точки след силно включване от пейката на Трей Портър и Златин Георгиев за 44:28.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Тони Гуджино, Обрад Томич и Джахий Карсън заличиха 7 точки от преднината на съперника за 35:44. Рилски отговори с три поредни тройки, дело на Павлин Иванов, Тихомир Желев и Брендън Браун, за да излезе комфортно напред с 53:35. Всъщност, лидерът в НБЛ стигна до +24 точки в своя полза. Но и това не отказа пловдивчани, които през последната четвърт се доближиха на 6 точки чрез Васил Бачев и Обрад Томич. Тихомир Желев и Брендън Браун сложиха точка с крайното 87:78.

И ОЩЕ: Това ще бъде втори пореден полуфинал за Рилецо в надпреварата. Селекцията от Самоков има на сметката си Купите от 2016 г. и 2018 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 март Рилски спортист ще играе срещу победителя от двойката Балкан/Черноморец. Двубоят ще бъде от 17.00 ч. и ще бъде предаван в ефира на Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани