11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБА"Кралете" с два варианта за оферти към Везенков

„Кралете“ с два варианта за оферти към Везенков

Очаква се решението на българския национал

Сакраменто Кингс направи нова стъпка към привличането на Александър Везенков. Въпреки че преговорите между двете страни все още не са стартирали, „кралете“ вече са готови с оферти, с които да си осигурят услугите на лидера на Олимпиакос. Тимът от щата Калифорния може да използва две от своите специално клаузи, съобщава Eurohoops.net.

Първата е така наречената mid-level exception, чрез която Кингс могат да предложат на крилото заплата от $7 млн. на сезон. Другото на предложение на Кингс е bi-annual exeption, при която възнагражднието на 27-годишния баскетболист ще бъде $4 млн. за сезон. Както знаем калифорнийци освободиха достатъчно средства в последните дни, за да бъдат гъвкави на трансферния пазар. Сред тях бяха отделени $12.5 млн., като част от тях са предвидени именно за 206-сантиметровия стрелец.

Очаква се преди това Спортист №1 на България за 2022 година да разговаря с ръководството на гърците и да вземе решение. „Червено-белите“ също имат огромното желание да запазят българина, предлагайки му договор за 2 млн. евро през следващите 4 сезона. Той имаконтракт с тима от Пирея до края на 2024/2025, като за това време ще прибере 4.5 млн. евро. Откупната клауза на Везенков е 1.5 млн. евро.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани