13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориЦветомира Наумова e новият капитан на България

Цветомира Наумова e новият капитан на България

184-сантиметровата баскетболистка ще изведе женския ни национален отбор в Белград срещу Сърбия в четвъртък

Българският национален отбор за жени вече има нов капитан. Лентата в представителния ни тим при жените ще носи Цветомира Наумова, която ще води селекцията ни след оттеглянето на Димана Георгиева.

184-сантиметровата баскетболистка носи екипа на България първо при подрастващите, като през 2007 г. е част от него на европейско за кадетки в Дивизия Б. След това защитава родния трибагреник на шампионатите за 20-годишни в Дивизия А през 2010 г. и в Дивизия Б през 2011 г.

Цветомира Наумова е в състава на България за квалификационен турнир за Евробаскет 2015. Освен това, има мачове за женския ни национален отбор и във втория кръг на пресявките за същата надпревара, както и в квалификациите за шампионатите на Стария континент през 2017, 2019 г. и в тези за следващия, който ще се проведе през 2023 г.

Следващите два двубоя за България и Цветомира Наумова в европейските квалификации ще бъдат на 24 ноември (четвъртък) от 18.00 ч. в Белград срещу Сърбия и на 27 ноември (неделя) от 20.00 ч. срещу Хърватия във Вуковар. Нашите са с баланс от 0-1 и са трети в група E на пресявките.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани