18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияСтанимир Маринов: Трябва да постигнем постоянство и в двете фази на играта

Станимир Маринов: Трябва да постигнем постоянство и в двете фази на играта

Започваме да се нагаждаме срещу различни видове защита, сподели гардът на Балкан

Трябва да направим така, че да достигнем едно постоянство в двете фази на играта си. Може би това, че сме нов отбор от началото на годината изисква време. Тренираме здраво и с всеки следващ мач играем все по-добре„, сподели пред Max Sport баскетболистът на Балкан Станимир Маринов след успеха на Берое със 106:78.

С Калил Дюкс и Дерик Маркс се разбираме добре, опитваме се да сменяме позициите си. Тримата трябва да постигнем един такъв синхрон, който ще помогне за всяко едно нападение или защита. Стараем се това да го практикуваме на всяка тренировка. Виждам, че започва да дава резултат. Все пак аз съм малко по-опитен от тях и гледам да ги наставлявам. Започват да усещат играта„, добави гардът, който остави на сметката на своя тим 18 точки и 5 асистенции.

Треньорът Небойша Видич ни поставя като задача да имаме в един мач поне по 20 асистенции и 20 точки от бърза атака. Това трябва да го направим като наш стил. Мисля, че се получава досега. Вече трябва да го прилагаме постоянно и така отборът ще върви само нагоре„, каза още Станимир Маринов.

Младите играчи в тима трябва да покажат на треньора, че искат да работят и да спазват неговите указания по всяко едно време, да се стараят максимално. Смятам, че им трябва още малко, младите получават шанс и то не само в края на мачовете. И Александър Гавалюгов и Илиян Пищиков се включват все по-уверено. За тях остава само да работят. Но това не важи само за тези в нашия отбор, но и за всички подрастващи в България“, допълни националът.

Играхме срещу отбори, които практикуват различни видове защита. Започваме да се нагаждаме и да реагираме. Това е ключът. Ние сами на терена трябва да реагираме. В последните години Академик ми прави впечатление с много добрата си химия. Какъвто и отбор да имат, при тях винаги се получава добър синхрон. Не знам извън терена дали е така, но се вижда, че на игрището се чувстват много добре. Предстоят ни тежки мачове„, завърши Станимир Маринов.

Балкан мина кота 100 срещу Берое и се изкачи втори в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани