5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияКонстантин Костадинов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Константин Костадинов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Крилото на Паленсия е сред международните играчи, които са заявили желанието си да се включат в подбора на 22 юни

Националът на България Константин Костадинов е сред младите играчи, които са подали ранни заявки за участие в драфта на НБА. Това бе обявено от официалния сайт на лигата отвъд океана.

Крилото на испанския Паленсия е в списъка на чуждестранните състезатели, които са заявили желанието си да се включат в следващия драфт на НБА на 22 юни. Той ще се проведе в „Барклис сентър“. Кандидатите, подали ранни заявки, могат да оттеглят документите си до 12 юни.

Константин Костадинов прави първите си стъпки в играта в школата на бургаския Делфин, а след това продължава развитието си при подрастващите в Реал Мадрид. С 18-годишната формация на „Белия балет“ той става носител на трофея в младежката Евролига през 2021 г. През миналия сезон Константин Костадинов бе част от първия отбор на испанския Палмер Палма.

През лятото на 2022 г. българинът подписа с елитния Тенерифе, но след това бе пратен в Паленсия да трупа опит под наем. През този сезон за „лилаво-сивите“ 203-сантиметровият баскетболист записва средно по 5.6 точки, 2.9 борби и 0.6 асистенции в общо 31 мача в лига LEB Oro.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Крилото на Паленсия бе включен в разширения списък на чуждестранните състезатели, които са заявили желанието си да се включат в драфта отвъд океана, обявен през април. Той обаче имаше опция да се откаже от заявката си до 12 ю… […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани