14 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков под пара, Олимпиакос подобри няколко рекорда в Гърция

Александър Везенков под пара, Олимпиакос подобри няколко рекорда в Гърция

Крилото наниза 15 точки и бе най-добър срещу Патра

Александър Везенков и Олимпиакос продължават да нижат победи в Гърция. Българинът и тимът му нямаха проблеми срещу Патра след категоричното 108:75 у дома в мач от 3 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило премина двуцифрената бариера в трети пореден двубой на Олимпиакос в гръцкия елит. Александър Везенков вкара 15 точки, като бе 4/7 при стрелбата си от средно разстояние, 2/3 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Освен това, националът допълни сметката си с 3 борби, 1 асистенция и чадър. Той направи това за 20 минути на паркета като титуляр. 

От неговите колеги Тайлър Дорси и Шакил МакКисик добавиха по 14 точки.

Кендрик Рей бе най-добър за Патра с 12 точки.

„Червено-белите“ изравниха рекорда по резултатност за сезона в гръцката лига, който поставиха само преди седмица. Победителите нанизаха 42 от своите 108 точки от далечно разстояние, а процентът им от 56% е най-доброто постижение в шампионата през 2021/2022.

Освен това, Александър Везенков и компания подобриха рекорда на гръцка земя за най-дълга серия в един мач – 17-0. В добавка, Олимпиакос грабна 39 борби или 65% от овладените под двата ринга топки, което също е най-високият процент през сезона досега.

Олимпиакос е едноличен лидер в подреждането с баланс от 3-0. На 24 октомври Александър Везенков и съотборниците му ще спорят с Ираклис. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАТРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани