15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияКоледен турнир на регионите за 14-годишни

Коледен турнир на регионите за 14-годишни

Надпреварата ще се проведе от 21 до 23 декември в София

Специален коледен турнир на регионите за 14-годишни момчета и момичета ще се проведе в София от 21 до 23 декември. 8 отбора – по 4 за момичета и 4 за момчета от всички части на България ще се съберат в столичната зала „Триадица“, за да покажат уменията си.

Турнирът е част от програмата за развитие на ФИБА (YDF), в която българската федерация по баскетбол участва заедно с колегите си от Турция, Румъния, Северна Македония и Косово. По този проект през 2022 г. са предвидени и пет международни турнира за 14-годишни – по един във всяка страна-участник.

Програмата на турнира и съставите можете да намерите тук

Преди турнира всички отбори ще проведат двудневни кампове. Тимовете от регион Добруджа и Мизия ще се подготвят в Търговище (момчета) и Русе (момичета). От зони Родопи и Загоре лагерите ще бъдат в Ямбол (момчета) и Сливен (момичета). Тимовете от София – област ще тренират в Ботевград (момчета) и Самоков (момичета). В София ще са тимовете, представящи столичните клубове.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани