7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаАЛБА Берлин с 10-то злато в Германия (видео)

АЛБА Берлин с 10-то злато в Германия (видео)

Отборът на Айто Гарсия Ренесес сложи точка на спора в серията с Байерн Мюнхен с 3-1 победи

АЛБА Берлин е шампион на Германия за втора поредна година. Момчетата на Айто Гарсия Ренесес приключиха финалната серия срещу Байерн Мюнхен с 3-1 победи след 86:79 като гости в последния мач от Бундеслигата през 2020/2021. Това е злато №10 в историята на „албатросите“.

Джейсън Грейнджър се отчете с 29 точки за АЛБА Берлин, завършвайки почти първия си пълен сезон от три години насам като първенец. Той бе 8/15 при стрелбата си от игра, включително 5/8 зад дъгата, като бе избран за MVP на финалите. От неговите колеги Маркус Ериксон вкара 15. Симоне Фонтекио остави срещу името си 11 точки.

Уейд Болдуин бе най-добър за Байерн Мюнхен с 18 точки. Леон Радошевич се разписа с 16. ДжаХуан Джонсън остана с 15 точки.

След силен старт АЛБА Берлин взе аванс от 16 точки в началото на втората част. Селекцията на Андреа Тринкиери не се предаде и се доближи на една точна стрелба от съперника, но в края гостите издържаха. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЙЕРН МЮНХЕН – АЛБА БЕРЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани