10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБерое намери правилния път срещу Шумен (видео)

Берое намери правилния път срещу Шумен (видео)

Старозагорци стопираха серия от две поредни загуби в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое прекъсна серия от две поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Общинска“ отборът на Бойко Миленков се наложи над Шумен с 85:63 в първия мач от 7 кръг в родния елит. Старозагорци имат в актива си 4 успеха и 3 поражения, като заемат четвърто място в класирането, докато новакът в лигата е на дъното с баланс от 0-7.

НАЙ-ДОБРИ: Обина Олека се завърна в игра за Берое с дабъл-дабъл – 24 точки и 17 борби. Мартин Сотиров добави 15 и 5 борби. Антон Кук вкара 14 точки. Близо до двойните показатели остана Александър Янев – 10 и 9 борби.

Никола Костич бе най-резултатен за Шумен с 13 точки. Георги Кендеров финишира с 12 и 5 борби. Деян Биелич остана с 11 точки и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Старозагорци си осигуриха двуцифрен аванс още през първото полувреме, след като направиха серия от 13-0, дело на Марин Маринов, Михаил Комбаков и Обина Олека, за да излязат напред с 47:34. След паузата Берое държаше инициативата, но Шумен все пак запази шансове, фиксирайки 52:60 чрез Александър Милов, Деян Биелич и Никола Костич. През последната четвърт Александър Янев, Мартин Сотиров и Виктор Маргаритов направиха преднината на домакините 22 точки, което стигна за крайното 85:63.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Берое ще гостува на Левски, а Шумен ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани