12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАКлей Томпсън се развихри срещу Юта (видео)

Клей Томпсън се развихри срещу Юта (видео)

Голдън Стейт подари на треньора си Стив Кър победа №500 в редовния сезон в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Клей Томпсън влезе от пейката за първи път от дебютната си година в НБА, за да наниже 7 тройки и да вкара рекордните за себе си през сезона 35 точки. Така гардът изведе своя Голдън Стейт до победа срещу Юта след 140:137 като гост в отложен мач от 17 януари.

НАЙ-ДОБРИ: Дреймънд Грийн добави към сметката на Уориърс 23 точки, 5 борби и 5 асистенции. Андрю Уигинс се отчете с 19 и 7 борби. Стеф Къри оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 10 асистенции.

Колин Секстън бе най-резултатен за Юта с 35 точки и 9 асистенции. Кейонте Джордж вкара 33 плюс 6 асистенции. Лаури Марканен остана с 20 точки и 14 борби.

КЛЮЧЪТ: Клей Томпсън реализира 17 точки през първото полувреме, в което Уориърс отбелязаха общо 84, но те се нуждаеха от пропуска на Колин Секстън от тройката в края, за да запишат осмия си успех в последните си 10 мача в НБА. Гостите бяха 20/42 при стрелбата от далечна дистанция.

И ОЩЕ: Стив Кър стана петият треньор в НБА, който най-бързо достига до 500 победи в редовния сезон.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 февруари Голдън Стейт ще бъде домакин на Лейкърс, докато Юта ще играе срещу Шарлът.

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани