7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Кевин Дюрант стана MVP на Олимпиадата в Токио

Кевин Дюрант стана MVP на Олимпиадата в Токио

Крилото стана първият играч на САЩ, преминал границата от 100 точки на три различни Олимпиади

Eдна от звездите на САЩ Кевин Дюрант получи заслужено признание за силното си представяне на Олимпийските игри в Токио. 208-сантиметровото крило бе избран за MVP на турнира при мъжете. 

32-годишният баскетболист изведе американците до четвърта поредна олимпийска титла, след като във финала те надвиха Франция с 87:82. Кевин Дюрант беше безпощаден срещу селекцията на Венсан Коле и отбеляза 29 точки, оставайки на 1 точка от олимпийския рекорд във финали. До това постижение той достига през 2012 г. и 2016 г., а върхът в тази класация дели със сънародника си Ейдриън Дентли, който прави това през 1976 г.

Олимпиадата в Токио за Кевин Дюрант приключва със средно по 20.7 точки, 5.3 борби и 3.7 асистенции. Освен това, той стана първият играч на САЩ, преминал границата от 100 точки на три различни издания на турнира от най-големия спортен форум. Двукратният шампион в НБА вече има общо 89 точки в трите финала на Игрите, в който участва. В добавка, Кевин Дюрант измести от първото място във вечната ранглиста на реализаторите на САЩ Кармело Антъни.

Кевин Дюрант е начело и на Идеалния отбор на Игрите в Токио, в който влизат още Руди Гобер, Пати Милс, Лука Дончич и Рики Рубио.

САЩ прибраха златото от Олимпиадата за 16-ти път (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани