11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос с обрат в Белград (видео)

Везенков и Олимпиакос с обрат в Белград (видео)

Историческо постижение за Василис Спанулис

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха за втори пореден път в Евролигата. Българинът и тимът му надделяха над Цървена Звезда с 81:79 като гости в мач от 13 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като остана в игра 4 минути и овладя 1 борба, но не успя да се разпише.

От неговите съотборници Йоргос Принтезис отбеляза 16 точки. Василис Спанулис добави 14 и 5 борби, като стана реализатор №1 в европейските клубни турнири с общо 4323 точки. Костас Слукас и Арън Харисън нанизаха по 12 точки.

Джони О`Брайънт бе най-резултатен за Цървена Звезда с 16 точки. Кори Уолдън и Джордан Лойд останаха с по 13.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Везенков и компания наваксаха пасив от 14 точки от първото полувреме, като направиха пълен обрат в самия край на двубоя. Опитът на Василис Спанулис и Йоргос Принтезис натежа, като последният донесе триумфа на Олимпиакос с кош 0.2 секунди преди сирената.

И ОЩЕ: Селекцията на Йоргос Барцокас е с баланс от 7-5, като заема девето място в класирането, докато “звездашите” са 16-ти с 4 победи и 9 загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Валенсия, а ден по-рано Цървена Звезда ще излезе срещу АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани